söndag, oktober 16, 2011

Vilken härlig match!

Kl 07.00 avgick bussen från Linköping för att tas oss till den norra delen av värmland nämligen Hagfors. Hagfors som har ett mycket ungt och talangfullt lag som vi fick kämpa hårt emot för att bärga vinsten i förra säsongens seriepremiär som vi vann med 7-6 med 4sek kvar.  Älvstrandshallen som deras hemma hall heter är en liten och kompakt hall med mycket publik som håller igång gör att många lag får det mycket tufft att få med sig 3poäng hem från denna gryta. Vi har planerat allt inför detta möte genom att spela på mindre plan på träningarna och läga upp vår taktik gör att spela i grytan.
Den första perioden börjar med att hagfors drar upp ett högt tempo vilket vi var beredda på och visst skapade dom en heldel bra chanser mot vår målvakt Madde Chorell. Den som visade vägen för hemmalaget och var den som också gjorde 1-0 för hagfors var Johanna Hultgren född -96 som är en riktigt bra spelare som man kommer för höra mer av i framtiden kan jag lova. Vi gör en bra första period då vi försvarade oss bra och skapade en del bra chanser.
I den andra perioden så höjer vi oss ett snäpp både i tempo och bollrullning vilket resulterar i att vi går från 0-1 till 4-1 på 7min och efter 10min leder vi med 5-1. Hagfors tar timeout efter att vi spelat ut dom efter noter första 10min vilket dom inte är vana vid på hemmaplan. Efter Hagfors timeout så blir det mycket försvar för dom då vårt spel försätter vara bra men utan utdelning sista 10min.
I den tredje perioden försätter vi spela bra  och går upp till 7-1 efter 4min vilket är spiken i kistan. Matchen slutar tillslut 8-2 till oss efter en mycket väl genomförd match från vår sida.
Målen gjordes av Emma Stenborg 2, Ia Kaugesaar 2, Sofia Haglund, Sara Bergström, Kristina Blomqvist och Jennie Söderstedt.

Som sagt vi gör en mycket bra match där vi visar upp ett mycket bra spel som inte hagfors är vana att möta hemma i sin gryta. En gryta där det var fullt ös i i en period för att sedan tystna i dom två resterande. Alla tjejer var bra hos oss i matchen men bäst för dagen var Sara Bergström med 1mål och 4ass. Nu är det bara att njuta av denna seger i helgen för att sedan börja fokusera på nästa helgs match hemma mot förra säsongens elitserielag Lockerud.