fredag, juni 05, 2009

LIBK vill satsa på ny arena

Detta är taget från corren.se.

Linköping IBK vill satsa på en ny innebandyarena - med fyra hallar i en. Kostnad: 50-80 miljoner kronor.
- Visionen är att det ska vara klart 2011-2012 - och att vi i framtiden ska slåss om SM-medaljer i vår egen arena, säger Jimmy Hermansson i klubbledningen.
Linköping IBK, världens största innebandyförening, lider av akut platsbrist och har i dag verksamhet i 24 (!) hallar runt om i stan. Nu är målet att samla allt under samma sak, med en matcharena med plats för 2 000 åskådare samt tre träningsplaner.
Kostnadskalkyl och arkitektförslag är presenterade för kommunen. Innebandyklubben räknar med att själva bekosta nybygget, men vill ha kommunal hjälp med driftsbidrag och mark. En av de platser som diskuteras är i närheten av Campushallen på universitetsområdet.
En omfattande dagstidsuthyrning är viktigt för att klara finansieringen. Diskussioner förs med bland andra John Bauer-gymnasiet.
Kontakter med byggföretag är tagna och förhoppningen är att ta det första spadtaget under nästa år. Huvudspåret är att bygga i två etapper.
- Klarar vi det inte ekonomiskt, så bygger vi inte, säger Jimmy Hermansson.


Om detta blir en verklighet är det ett jättelyft för innebandyn i staden. Fler ungdomar får chansen att träna på en fullstor innebandyplan samt att det blir lite bättre med träningstider runt om i staden. Jag själv gillar detta då det redan finns klubbar runt om i landet som redan har sin egen hall att foga över och att det kan bli så även i linköping.

Inga kommentarer: